Hoe goedkope vliegtickets te krijgen

Is het mogelijk om goedkope vliegtickets te boeken? hoe je het doet?
Vliegtickets vormen meestal een groot deel van je reisbudget. Ver of dichtbij de reisdag, uiteindelijk betaal je altijd meer voor je vliegtickets.

Daarom kan het krijgen van meer betaalbare vliegtickets naar uw bestemming een geweldige bondgenoot zijn om geld te besparen op uw reis. Als je een goede korting krijgt op vliegtickets, houd je meer geld over, dat je kunt gebruiken voor een luxe hotel en wat extra cocktails of misschien zelfs je volgende reis plannen. Wie zou dat niet leuk vinden?

Maar er is altijd die vraag, waar vind je de goedkoopste vliegtickets en wat is de beste manier om een ​​goedkope vlucht te boeken? Deze vraag krijgen we bijna elke dag.

Ons team is gewend om vele malen per jaar aan boord van een vliegtuig te gaan en ze gebruiken allemaal een aantal fundamentele hulpmiddelen om te besparen op hun reis naar hun bestemming.

Hier zetten we enkele tips voor je op een rij om goede prijzen te krijgen voor vliegtickets;

1. Goedkope vliegtickets boeken? Probeer flexibel te zijn!

Het is gebruikelijk dat in het hoogseizoen vliegtickets naar populaire reisbestemmingen duurder zijn. Als je goedkoop wilt betalen op luxe plekken, weet dat dan, je moet flexibel zijn. Houd hier dus rekening mee als je goedkope vliegtickets wilt bemachtigen.

2. Vind goedkope vliegtickets met Google Flights of de ITA Matrix-tool

Wat is de beste site voor vliegtickets? Deze vraag krijgen we heel vaak. Er zijn talloze zoekmachines die de goedkoopste vliegtickets aanbieden. Maar de waarheid is dat er geen website is waarmee je goedkope vliegtickets kunt boeken.

Op die manier zul je verschillende tools moeten gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Begin met het uitvoeren van uw zoekopdrachten met de ITA Matrix-tool. Dit programma is ontwikkeld door reisbureaus en onafhankelijke reisbureaus. Met Ita Matrix kunt u tot in detail naar goedkope vluchten zoeken.

Met de tool kunt u tegelijkertijd uw reizen zoeken met alle details, zoals datum, klasse of regio van aankomst en vertrek. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat de ITA Matrix-tool geen reserveringen maakt, het helpt u alleen om een ​​meer gedetailleerd filter te hebben.

Een andere geweldige tool is Google Flights, deze gebruikt al een tijdje dezelfde gegevens als de ITA Matrix, dus je kunt deze tool ook gebruiken voor je eerste zoekopdracht. In tegenstelling tot de ITA Matrix tool toont Google flights ook links naar relevante providers.

3. Zoek en vergelijk goedkope vluchten op Skyscanner, Kiwi en Momondo

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle vergelijkingssites dezelfde resultaten laten zien. Heel vaak gebeurt het, zoals Skyscanner laat zien, dat goedkope vliegtickets naar Bangkok en Kiwi dat niet doen.

Het komt ook veel voor dat kleine low cost airlines in sommige gevallen niet eens in de resultatenlijst staan.

Elke site heeft ook zijn eigen zoekfuncties. De volgorde waarin je deze tools gebruikt maakt niet zoveel uit, als je het maar vergelijkt tussen Google Flights, Skyscanner, Kiwi en Momondo.

Vergelijk vluchten met Kiwi

Kiwi is in Nederland niet zo’n populaire tool, maar ik denk dat het wel de snelst groeiende en makkelijkst te gebruiken vergelijkingssite is voor het vinden van goedkope vliegtickets. Naast dat je een mooi design hebt, kun je ook een cirkel aangeven waarin je wilt zoeken binnen een bepaalde regio. Zo zoekt het systeem niet alleen naar tickets vanuit Amsterdam Schiphol, maar ook vanuit Eindhoven, Brussel of Düsseldorf.

Vind goedkope vluchten met Momondo

Laten we zeggen dat je een geweldige deal hebt gevonden met Google Flights, Skyscanner of Kiwi (of via een ander kanaal) en bereid bent om vliegtickets te vergelijken, stop dan, denk na en bekijk de. Dit kan je vaak een paar euro schelen.

De zoekmachine van Momondo is veel completer dan andere zoekmachines, omdat ze ook veel goedkope luchtvaartmaatschappijen in hun resultaten opnemen. In de meeste gevallen boek ik na uitgebreid onderzoek mijn vliegtickets bij Momondo of Skyscanner.