Op zoek naar kortingscodes voor hotels?

Op zoek naar een comfortabele overnachting tijdens uw zakenreis of vakantie? Maar ben je bang voor hotelprijzen? Maak je geen zorgen meer! Laat ons je helpen goede kortingen op hotels te vinden.

De prijzen van hotelkamers variëren enorm. Soms is het de moeite waard om van tevoren te boeken, soms kort van tevoren of zelfs tijdens het reizen, natuurlijk, als het laagseizoen is. Een hotelkamer vind je voor een paar tientjes tot duizenden euro’s per nacht.

Boek via het hotel

Bij boekingssites als Booking.com, Hotels.com of Expedia krijg je niet altijd de beste deal. Dit komt omdat er in al deze grote zoekmachines commissies zijn die hotels moeten betalen aan tussenpersonen, en deze commissies kunnen oplopen tot 25% van de boekingswaarde. Zo kan het soms goedkoper zijn om via het hotel zelf te boeken, want dan profiteer je als klant van de uitgespaarde commissie.

Het is niet altijd de beste deal om ter plaatse te boeken

Bent u op uw bestemming aangekomen en zoekt u nog een hotel? Dit zorgt niet alleen voor veel stress, maar afhankelijk van de periode kunt u een hoger tarief tegenkomen.

Hotels weten dat je op zoek bent naar een slaapplaats en rekenen daarom een ​​veel hoger tarief dan wanneer je van tevoren had geboekt, meestal geldt deze regel in het hoogseizoen, maar als je in het laagseizoen reist, kun je misschien een goede prijs bedingen. Maar onthoud, het op deze manier doen veroorzaakt veel stress en werkt niet altijd.

Voorschot = kortingscode

Bij de meeste grotere hotelketens krijgt u korting als u van tevoren en langer boekt. Soms heb je geen maanden van tevoren nodig, dit kan natuurlijk een paar weken zijn, afhankelijk van het seizoen dat je kiest en het verschilt van hotel tot hotel. Zo weten hotels zeker dat de kamers vol zitten.

Loyaliteitsprogramma = kortingscode

Als je veel reist, lid wordt van het loyaliteitsprogramma van het hotel of de keten, krijg je meestal korting of een betere deal, bijvoorbeeld het ontbijt is inbegrepen.

Als partner kunt u via deze programma’s ook punten sparen die kunnen worden ingewisseld voor gratis nachten of andere voordelen. Lid zijn is meestal gratis. Je kunt je lidmaatschap ook koppelen aan een luchtvaartmaatschappij om dubbele punten te sparen.

Bel het hotel

Het hebben van lege kamers is voor de meeste hotels een “schot in de voet”. Geen enkel hotel wil zonder lege kamers komen te zitten! Je kunt dus vlak voor je verblijf even bellen en vragen of ze een speciaal tarief hebben.

Overweeg een zakenhotel

Een zakenhotel is misschien niet het meest prettige hotel, maar om geld te besparen tijdens de reis kan het een goede uitweg zijn, in het weekend zijn deze hotels meestal veel goedkoper. Ze hebben namelijk een tekort aan gasten, waardoor je voor een paar tientjes in een luxe hotel kunt slapen.

Pas getrouwd of jarig?

Vergeet dit niet te vermelden bij het boeken. Verjaardagen krijgen soms een cadeau op hun kamer en als je je trouwdag viert, kun je een reserveringsupgrade krijgen, zoals misschien een lekkere fles mousserende wijn.

Combineer vlucht en hotel

Het kan ook de moeite waard zijn om uw vlucht en hotel samen te boeken. Dit kan vaak een goede deal zijn. Bekijk de mogelijkheid om de vlucht en accommodatie apart en in een pakketreis te boeken.

Vergelijk boekingssites! De kers op de taart!

Via sites als Trivago, Momondo, Kayak en Skyscanner kun je boekingssites als Hotels.com, Booking.com en Expedia vergelijken. Zo bespaar je tijd en krijg je soms ook een betere deal dan het checken van individuele tarieven via deze sites.